New Year’s Events

Dit jaar zijn er twee leden van AEGEE-Delft naar een New Year’s Event van AEGEE geweest.
Q: Wat is een New Year’s Event (NYE)?
A: Een NYE is een event georganiseerd door een local waar ieder AEGEE lid naartoe kan gaan, je hoeft alleen je gegevens en een kleine motivatie te geven.
Het event is rond oudjaarsdag, en je zal daar ook Oud en Nieuw vieren. Dit jaar waren er maar liefst 10(!) opties:
– Meanwhile in Siberia (AEGEE-Moskva & AEGEE-Tyumen)
– Midnight Kissing in Paris (AEGEE-Paris)
– New Year STATE of Mind (AEGEE-Bucharest)
– Queer up your new Year (AEGEE-Utrecht)
– Winter is NOT coming to paradise (AEGEE-Las Palmas de Gran Canaria)
– Grab life by the uiers! (AEGEE-Delft-Noord)
– 3,2,1 This winter madness can’t be outdone (AEGEE-Novi Sad)
– Winter wonderland, amgic you will find in BudaPécs (AEGEE-Budapest & AEGEE-Pécs)
– AC/TC (AEGEE-Kyiv)
– Slopes: Winter’s playground (AEGEE-Maribor)

Hieronder geven de 2 leden, Balaji en Jeroen, hun gedachten over de NYE die ze hebben meegemaakt:

Balaji, Queer up your new Year (AEGEE-Utrecht):

Feeding the Brain with the knowledge on LGBT Rights and combining with parties that drains the
last bit of our energy was a wonderful way to start the New year 2018. “Queer up your New year
2018 by AEGEE-Utrecht was well organised with fine work, excellent planning and realistic
scheduling to provide a pleasant time for the participants during the event. The event started with a
city tour then visiting museums and Dom tower helped us to understand the glimpse of Dutch
culture & Architecture. The event was also packed with unique activities such as partying in a Gay
bar, silent disco (most catchy activity of the event ), watching a movie “Die mitte der welt” (about a
gay love story ) and taking a dive in the North sea to celebrate the New year in a Dutch way. I
believe that LGBT discussion session in the event had made a huge impact on participants by
shattering our stereotypical view on LGBT community and educating about bringing the awareness
on the rights that have been denied to this community in various part of the world. Finally Kudos to
all the organisers for consigning such a wonderful experience and I would highly recommend this
event for all AEGEEans to queer up your next New year.

Jeroen, Midnight Kissing in Paris (AEGEE-Paris):

If the group is great, then there is nothing that can turn an event into a bad event, but if the group is fantastic, the programme is great, and the organisers and helpers are the best, then the event is one to never forget!
NYE Paris was the best European Event I’ve ever had, let me tell you why.
Paris is a huge city, and we could fill the whole 5 days with city tours, which we didn’t. The Organisers&helpers showed us all the great places of Paris: Montmartre, Moulin Rouge, Notre Dame, Louvre, La tour Eiffel and Lafayette.
Apart from the city tours we had the chance to taste the french cuisine, some of them made by the organisers themselves, we learned the French slang words for hello, girlfriend, boyfriend, brother, sister and more. We had a workshop “how to flirt like a Parisian” and we had many objectives and tasks which we had to fulfill during the week. In the evenings I’ve seen the most diverse parties ever in one event. From clubs to underground scene concerts, from boat parties at New Year’s Eve to European Night, everything was there. Big hugs and midnight kisses to all the wonderful people of NYE Paris, you were the best <3

Leuven is leven (Novemberreis)

Het was eind november, het zou een onheilspellend weekend worden met slecht weer. Dat liet ons niet tegenhouden! We zijn met in totaal 23 lieve mensen op een epische reis geweest naar onze zuiderburen. Vrijdag zijn we in twee groepen op weg gegaan naar Leuven, één groep vertrok al om 2 uur en de ander rond half 6. De middaggroep had al eventjes kunnen genieten van de mooie gebouwen in Leuven en heeft lekkere Belgische friet gehaald. Dit was wel erg slim want het avondeten die dag was pas rond 10 uur. Na het avondeten zijn we nog de kroegen ingegaan en hebben we een erg leuke avond gehad. Tijdens deze avond zijn we bekend geworden met de echte Leuvense uitgaanscultuur. Barretjes en clubs zoals “De Giraf” en “Barvista” zijn hierbij langsgegaan.

Zaterdagochtend hadden we afgesproken met onze vrienden van AEGEE-Leuven, we hadden afgesproken bij het station en rond 11 uur konden we beginnen met de stadswandeling die zij ons zouden geven. Deze stadswandeling was erg gezellig en interessant, rond lunchtijd waren we hiermee klaar en zaten we met ieder een mok chocolademelk op te warmen in een café. ’s Middags hebben we even vrije tijd gehad voordat we doorgingen naar de bierbrouwerij van Leuven: Artois. Hier hebben we ons verbaasd over de grote van deze brouwerij, na de rondleiding hebben we nog kunnen nagenieten met een lekker biertje van Artois. Na de bierbrouwerij zijn we in wat kleinere groepen uiteengevallen met het idee ’s avonds elkaar weer te ontmoeten in een van de cafeetjes. Dit was een hele leuke avond waarop we uiteindelijk met iedereen, ook onze vrienden in Leuven, bij elkaar waren.

Zondag stond er niks meer op de planning en de meesten zijn meteen vanuit Leuven naar huis gegaan, een kleine groep is daarentegen nog in Antwerpen wezen lunchen en rondkijken. Ze hebben nog even kunnen profiteren van de feit dat ze nog in België zaten. Al met al was het een hele leuke reis die we niet gauw zullen vergeten. Hopelijk zijn er de volgende keer net zoveel mensen om er weer net zo een leuke tijd van te maken.

[picture follows soon]

By: Lars van Roemburg

De liftreis naar Leipzig

Liftreis Leipzig
Met een groep, waarvan zes van de zeven lifters uit hbo’ers bestond zou deze schoolexcursie naar Leipzig al op maandagavond beginnen. Op het AEGEE kantoor gaf namelijk de ervaren lifter Thijs Jacobs van AEGEE Köln al zijn geheimen prijs tijdens een spoedcursus liften voor beginners. Thijs, heel erg bedankt voor de tips voor een succesvolle reis!
Vrijdagochtend begonnen de drie groepen de lange, maar gratis tocht naar die Heimat. Sofie werd in de eerste auto al bijna overtuigd om in Allah te geloven door een intelligente dame van 7 jaar. De groep van Kees, Irini en Rick had moeite om Nederland uit te komen, maar dat compenseerden ze door de leukste liften te pakken. Zo mochten ze mee in een rommelige camper, een vrachtwagen (of LKW, zoals die Duitsers dat zo leuk zeggen) en leerden ze het leven beter waarderen, zodra ze de dood recht in de ogen keken in de auto van Sonja.
Rond elf uur ’s avonds kwamen Sofie en Niels in Leipzig aan en namen ze de tram richting het hostel. In de stad viel gelijk de alternatieve sfeer op: elk gebouw zat onder de graffiti en zo hier en daar liep een jonge punker met een flinke hanenkam. Echter, zouden Thorben en Maike en team Sonja de stad niet meer halen en zij moesten op een tankstation dicht tegen elkaar aankruipen.
De volgende ochtend was iedereen aangekomen en besloten Sofie en Niels de Free Walking Tour te doen. De hele stadsgeschiedenis kwam langs en er werden nieuwe feitjes opgedaan.
Wist je dat… Leipzig de snelst groeiende stad van Duitsland is? Veel jonge gezinnen met kinderen trekken massaal naar de stad, maar de huurprijzen blijven ongelofelijk laag.
De middag werd gevuld met een bezoek aan het indrukwekkende Völkerschlachtdenkmal, het grootste oorlogsmonument van Europa. Het herdenkt de Slag bij Leipzig van 1813, waarbij Napoleon werd verslagen. Met bijna 100 meter hoog torent het boven de stad uit met een prachtig uitzicht over het Saksische landschap.
’s Avonds was het dan tijd voor het tweede hoogtepunt van het weekend: Duits eten. Het schnitzelparadijs waar we zaten had keuze uit wel meer dan vijftig soorten schnitzels. Ook de vega’s onder ons waren uitzinnig met krokante tofu-, bloemkool-, en kaasschnitzels.
Zondag was het weer tijd om naar het echte vaderland terug te keren. Nu we al ervaren lifters waren geworden, was de terugreis een makkelijke aangelegenheid vol goede gesprekken met Duitsers over de verkiezingen, Oost-Duitsland en de regels van het jagen op (snerpende) hertjes.
Es war schön!

Koesino

Na het denderende succes van het eerste Koesino nodigt de #DoeKoeCom je uit voor het tweede Koesino! Op donderdagavond 28 september opent het Koesino haar deuren bij The Hangout voor een ouderwets avondje poker, blackjack, verschillende kaartspellen en een open bar met cocktails! Wil jij met alle koele doekoeprijzen naar huis of kom je gewoon om te koekeloeren en te genieten van de open bar? Schrijf je in ieder geval snel in via de link hieronder en vergeet je mooiste smoking of avondjurk niet.

Inschrijven kost €22,50 euro (nier-leden €25) en daar krijg je een heleboel voor terug:
– Toegang tot het exclusieve Koesino, inclusief fiches
– Open bar (inclusief cocktails, shots, alles van de kaart!)
– Hapjes
– De kans om mooie prijzen te winnen

Schrijf je nu snel hier in, want vol=vol!

Liftreis naar Praag!

Als AEGEE lid en student heb je natuurlijk bepaalde principes. Eentje is dat je tijdens een lang weekend op reis wil. Een andere is dat je natuurlijk niet wilt betalen voor de reis. Zonder dat er complexe wiskunde aan de pas komt, kunnen deze twee zaken worden opgeteld en krijgt men een geweldig liftweekend naar Praag.
8 reislustige mensen legden 920 kilometer af om in gemiddeld anderhalve dag in het hostel aan te komen. Dit hostel had helaas geen zwembad, privé badkamer en buitenkeuken, maar was voor de prijs die we betaald hadden schappelijk.
Op dag 1 hadden we een extra lange citytour van 4 uur waardoor we al meteen een hele hoop gezien hadden. Na het eten stond er een kroegentocht op de planning en niet zomaar eentje. Nee, de Mother of all pubcrawls behoorde tot de avondplanning waar je een uur lang gratis kon indrinken, 3 bars bezocht en eindigde in een club van vijf verdiepingen.
Een beetje brak gingen we bij een restaurantje ontbijten waar de obers ons nog zuurder aankeken dan de vers geperste sinaasappelsap die geserveerd werd. Daarna bezochten we een speelgoedwinkel met een glijbaan van de eerste naar de BG, een draaimolen en een levensgrote Ironman. Niet iedereen kon dat waarderen dus splitste de helft van de groep om een synagoge te bezoeken. Voor de rest van de dag hebben we niet veel uitgevoerd en zijn we opzoek gegaan naar het traditionele soep-in-brood avondmaal. In een restaurantje hadden ze die geweldige soep, die geserveerd werd door een geweldige ober die ons ook gratis dingen voorschotelde. In de avond hebben we nog een te hilarisch kaartspel genaamd “Mau” gedaan met een local. Een erg geslaagde liftreis!

Partnership AEGEE-Delft en SHS Delft. Op zoek naar een pand!

SHS Delft is op zoek naar huisvesting voor twaalf studentenverenigingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twaalf studentenverenigingen met ieder hetzelfde doel: het vinden van passende huisvesting voor de langere termijn. Onder het mom van ‘samen sta je sterker’ zoeken deze verenigingen gezamelijk naar een passend pand. Hierbij wordt er gestreefd naar het vinden van een integrale oplossing.

Binnen de vernieuwde campusvisie richt de TU Delft zich al sinds enige tijd op een betere benutting van ruimtes en reductie van zowel het aantal vierkante meters als de CO2-footprint. Dat betekent tevens dat een aantal gebouwen op het campusterrein moet worden gesloopt. Zo ook het gebouw aan de Rotterdamseweg 145, waarvan met name de kelder werd gebruikt door verschillende studentenverenigingen. Dit pand moest worden gesloopt vanwege de verouderde staat en de hoge kosten. Bovendien zag de TU Delft geen mogelijkheid tot hergebruik.

Na het sluiten van dit betreffende complex is er voor een aantal studenten sport- en cultuurverenigingen een huisvestingsprobleem ontstaan waar op lange termijn een oplossing voor moet worden gevonden. Bij de overige verenigingen is er al langer sprake van een huisvestingsprobleem. Zo heeft de een nog nooit echt een verenigingslocatie gehad en heeft de ander een locatie die niet aan de gestelde eisen voldoet. Om de bijbehorende problemen op te lossen is er een Werkgroep opgericht, bestaande uit maar liefst twaalf studenten sport- en cultuurverenigingen die samen opzoek zijn naar huisvesting:

Studentenreisvereniging ‘AEGEE-Delft’;
Delftse Studenten Wedstrijd Zeilvereniging ‘Broach’;
Boardsportvereniging ‘DROP’;
Delftse Studenten Schaatsvereniging ‘Effe Lekker Schaatsen’ (ELS);
Delftse Studenten Jazz Vereniging ‘Groover’;
Delfts Studenten Muziek Gezelschap ‘Krashna Musika’;
Delft Lacrosse;
Delftse Studenten Tennisvereniging ‘Obvius’;
Delftse Studenten Turnvereniging ‘Pegasus’;
Studenten Buitensport Vereniging ‘Slopend’;
Dansvereniging ‘SoSalsa’;
Sanctus Virgilius Alpen Club ‘Yeti’ Delft.

Deze verenigingen bieden stuk voor stuk activiteiten waarmee studenten zich naast de studie kunnen verbreden. Door middel van trainingen, wedstrijden, workshops en excursies kunnen de leden zich op allerlei vlakken ontwikkelen. De Werkgroep vertegenwoordigt een totaal van circa 2700 studenten, wat neerkomt op zo’n 12,5% van het totale aantal studenten aan de TU Delft.

Door het verbinden van deze partijen ontstaat er een groter draagvlak, waarmee de kans op een (financieel) haalbare oplossing voor het huisvestingsvraagstuk wordt vergroot. Zo is het doel geformuleerd om een gezamenlijk gebouw te vinden waarin de studentenverenigingen ieder hun eigen vereniging kunnen uitdragen.

Om de kans op het behalen van het gestelde doel te vergroten, is deze Werkgroep een partnerschap aangegaan met Stichting Herontwikkeling tot Studentenhuisvesting (SHS) Delft. SHS Delft treedt hierbij op als projectontwikkelaar, waarbij zij haar kennis en ervaring in zal zetten om dit maatschappelijke initiatief te ondersteunen. Zo slaan beide partijen de handen ineen om het huisvestingsdoel van de Werkgroep te bereiken. Bij voorkeur door middel van transformatie binnen de bestaande voorraad.

Bij deze zoektocht is alle hulp meer dan welkom. Dus mocht u op een bepaalde manier willen en kunnen helpen dan zijn de Werkgroep en SHS Delft bereikbaar door een mail te sturen naar info@shsdelft.nl.

Netwerk Meeting Bamberg – We’ll be Royals

Donderdag 20 april reisden Rijk Hogenbirk en Lennart Vos af naar Bamberg om een Network Meeting bij te wonen. Eenmaal aangekomen in Bamberg genoten we van het Bavarische eten dat ons voorgeschoteld werd. De dagen die hierop volgden stonden vol in het teken van evalueren, Europese organen, human resources, team builden, best practices en netwerken met anderen.
AEGEE-Bamberg wist een fantastisch weekend neer te zetten door veel leerzame dingen af te wisselen met fantastische avondprogramma’s zoals de pub crawl en de European Night. We hebben een hoop nieuwe vrienden gemaakt en een heerlijk weekend gehad. Tot in Europa allemaal!

Liftreis naar Boedapest en Belgrado

Zondagochtend 5 februari begonnen 8 groepjes aan de liftreis van hun leven. Na 2 dagen liften, niet slapen, afzien en weinig eten voor sommige lifters, arriveerden ze via steden als Ljubljana, Zurich, Wenen en Praag op één duo na voor maandagavond in Boedapest. Niet slecht, aangezien veel lifters nog nooit eerder hadden gelift. De dagen in Boedapest zijn besteed aan een spannend grotbezoek, relaxen in het Széchenyi badhuis, city tours, de Gellert hill hike, het Vajdahunyad kasteel en socializen met AEGEE-Budapest. Daarnaast hebben we typisch Hongaars gegeten en hebben we de unieke ruin pubs zoals Szimpla bezocht. In de late avond was de vanaf het hostel op kruipafstand gelegen club Instant een perfecte uitkomst voor een laatste dansje en drankje. Halverwege de week ging een groot gedeelte van de groep per “zeer langzame” trein verder naar Belgrado. Hier hebben we een interessante city tour gedaan, waarbij we het Kalemegdan Fortress hebben bezocht. Ook hebben we de Saint Sava kathedraal bezichtigd en een bezoek gebracht aan het Historical Museum of Serbia. Het eten in Servië staat bekend om het vele, heerlijke vlees, waar we uiteraard van hebben genoten. Ook het typisch Servische drankje Rakija is een aantal keer naar binnen gegoten. We sloten de week af met een gezellig avondje kingsen met wat andere hostelgasten. Alles bij elkaar was het een onvergetelijke week met veel reizen, cultuur, gezelligheid en heerlijk eten.

Lustrumreis Kiev – Moskou – Sint Petersburg

Afgelopen kerstvakantie is AEGEE-Delft weer op reis gegaan. Dit was echter niet zomaar een reis, voor onze 30e verjaardag zijn we op Lustrumreis gegaan naar Kiev, Moskou en Sint Petersburg en enkele tussenstops zoals Riga en Chernobyl. Met een ontzettend gezellige groep van 30 AEGEE’ers trotseerden we de kou (in Sint Petersburg zelfs tot -21°C), bewonderden we de ontelbare gouden koepels, monumenten en de cultuur van de drie steden waarna we ons weer warmden in vele cafeetjes. Van de uitgestorven straten in Chernobyl tot het Kremlin en de lange, koude rij voor het Hermitage, in 12 dagen hebben we ongelofelijk veel gezien. Ook hebben we genoten van de Vareniki en andere Russische gerechten. In Moskou is het nieuwe jaar ingeluid, niet op het Rode Plein maar toch zeker wel er naast met uitzicht op het vuurwerk. Het waren 12 prachtige dagen!

Local Training Course Delft-Utrecht

De Local Training Course van AEGEE-Delft en AEGEE-Utrecht vond plaats op 4 December. In dit weekend net voor Sinterklaas leerden de deelnemers hoe AEGEE-Europa nou daadwerkelijk in elkaar zit en wat voor evenementen er allemaal worden georganiseerd door heel Europa.

Aan het einde van de middag was er ook nog een workshop brainstormen waarin verschillende manieren voor het opwekken van creativiteit werden uitgeprobeerd. Sommige methoden werkte en andere wat minder. De 14 deelnemers aan het evenement zijn na afloop nog met elkaar uit eten gegaan.

Hier wat foto’s van de dag:

img_8571

img_8565

img_8558

img_8557

img_8549

img_8547