Crazy & Chaotic Christmas Cradle

Heb jij altijd al willen weten waar AEGEE nou voor staat? Wat voor reizen we maken en welke mensen zich trots AEGEE’er noemen? Grijp dan je kans en ga mee op onze Crazy & Chaotic Christmas Cradle naar Keulen en Aachen! Van 30 november tot 2 december zullen we hier de kerstmarkt bezoeken, de stad verkennen en natuurlijk genieten van een heerlijk glaasje Glühwein of punch. Een perfect weekendje weg voor €65,- (niet-leden €75,-)
De deadline voor het inschrijven is 4 november! 

https://goo.gl/forms/UNPoULnF5sqY8d603

We hopen je snel te zien!

Liefs, Radix

– Res, non verba –

PaReis

In het weekend van 12-14 oktober vond de eerste Liftreis van dit jaar plaats! De PaReis had het weer (26 graden!) en de liften mee en iedereen kwam binnen een dag aan op de plaats van bestemming. Ook op de terugweg wist iedereen Delft te bereiken. Er is genoten van stokbrood, wijn en het gezelschap van AEGEE-Parijs! Een mooi eerste liftweekend en we kijken uit naar de volgende reizen.

Liefs, Radix
– Res, non verba –

 

 

Introductieperiode

Afgelopen maand vond de introductieperiode plaats voor alle nieuwe en ouderejaarsleden van AEGEE-Delft. Een periode waarin de eerste borrels ontdekt werden en de nieuwe leden de meerderejaars hebben leren kennen. Een maand vol leuke activiteiten met o.a. een smoothieproeverij van Quetzal-Delft, een blacklightfeestje door t Collectief en een episch introweekend met een heuse “battle of the groups” waar ‘Polen’ uiteindelijk als winnaar uit de bus is gekomen. Wij als bestuur hebben genoten! Daarom hieronder een fotoimpressie 🙂

Liefs, Radix
– Res, non verba –

OWee 2018

Houd jij graag van reizen? Wil jij graag Europa leren verkennen zonder al je loon van de Jumbo van afgelopen twee jaar uit te geven? Wil je graag in iedere grote Europese stad ontvangen worden door gastvrije locals die je hun stad willen laten zien? Dan ben je bij AEGEE op de juiste plek.

Binnen Delft is AEGEE (Association des États Généraux des Étudiants de l’Europe) een van de kleinere verenigingen, maar het maakt deel uit van het grootste Europese studentennetwerk dat strekt van Turkije tot Noorwegen en van de Canarische Eilanden tot Rusland. In totaal hebben we 13.000 avontuurlijke leden in ongeveer 200 universiteitssteden met een open-minded karakter. We zijn allemaal studenten die maar wat graag door Europa trekken, die open staan om andere studenten te ontmoeten van alle soorten en maten.

Wil je nog meer weten over AEGEE-Delft of AEGEE in het algemeen? Klik dan hier of hier!

Ben jij al overtuigd van AEGEE of ben je gewoon enigszins benieuwd wat AEGEE allemaal te bieden heeft? Check dan ons programma hieronder en kom langs bij een van onze activiteiten tijdens de OWee! Hou ook onze Facebookpagina in de gaten voor events en foto’s en volg onze Insta-story voor de wat minder professionele foto’s!

Facebook

Insta

Sine Regno bestuur “Quasi”

Dit was niet zomaar een jaar: dit was één verenigingsjaar met maar liefst twee besturen! Van 15 mei tot 22 mei heeft voor het eerst in de recente geschiedenis van onze vereniging een Sine Regno bestuur de zaken waargenomen, terwijl Bestuur “Qui-vive” van haar welverdiende vakantie genoot onder de Kroatische zon. Sine Regno Bestuur Quasi, onder het motto “Ik zie zo veel komen en gaan; ik weet pas wie je bent, als je bestuur hebt gedaan.”, heeft een knotsgekke week neergezet vol bizarre activiteiten. De organisatie lag in de vakkundige handen van een select gezelschap oud-bestuursleden, bestaande uit André van der Veen, Jelle Licht, Gijs Nannenberg en Stendert Laan.
Tijdens de bierkantoordiensten, een langstudeerdersborrel voor studienummerhouders onder de 4303133, een heuse BBBE en een FlunkyBBQ heeft menig jong lid en oude lul genoten van de grote vrijheid, niet geremd door enige vorm van verantwoording, waardigheid, coherent beleid of andere serieuze zaken. De week telde maar liefst twee hoogtepunten. Het begon met het eerste bootfeest der AEGEE-Delft, opgedragen aan onze lieve twin local in het verre zuidoosten. Bij Temptation Bayern schitterde de Thorboot tijdelijk van de glimmende, tropische pakjes en de verfrissende, Beierse bierdruppels. Uiteraard mocht een uitgebreid maal met veel worst, Käsespätzle, Sauerkraut, Obatzda en zoete mosterd niet ontbreken. Het tweede hoogtepunt bestond uit de bejubelde “Belgium is a beautiful city”-trip naar het altijd mooie Brussel/Bruxelles. Manneken Pis, een Europees geschiedkundig museum, het CD-huis, de Brusselse Pride en een swingend wereldmuziekfestival hebben er een onvergetelijke 23 uur en 39 minuten van gemaakt.
Zonder enig moment van twijfel wordt een dergelijke week in de komende jaren aanbevolen! En nu moeten we weer terug naar de realiteit. Tabee!

New Year’s Events

Dit jaar zijn er twee leden van AEGEE-Delft naar een New Year’s Event van AEGEE geweest.
Q: Wat is een New Year’s Event (NYE)?
A: Een NYE is een event georganiseerd door een local waar ieder AEGEE lid naartoe kan gaan, je hoeft alleen je gegevens en een kleine motivatie te geven.
Het event is rond oudjaarsdag, en je zal daar ook Oud en Nieuw vieren. Dit jaar waren er maar liefst 10(!) opties:
– Meanwhile in Siberia (AEGEE-Moskva & AEGEE-Tyumen)
– Midnight Kissing in Paris (AEGEE-Paris)
– New Year STATE of Mind (AEGEE-Bucharest)
– Queer up your new Year (AEGEE-Utrecht)
– Winter is NOT coming to paradise (AEGEE-Las Palmas de Gran Canaria)
– Grab life by the uiers! (AEGEE-Leiden)
– 3,2,1 This winter madness can’t be outdone (AEGEE-Novi Sad)
– Winter wonderland, amgic you will find in BudaPécs (AEGEE-Budapest & AEGEE-Pécs)
– AC/TC (AEGEE-Kyiv)
– Slopes: Winter’s playground (AEGEE-Maribor)

Hieronder geven de 2 leden, Balaji en Jeroen, hun gedachten over de NYE die ze hebben meegemaakt:

Balaji, Queer up your new Year (AEGEE-Utrecht):

Feeding the Brain with the knowledge on LGBT Rights and combining with parties that drains the
last bit of our energy was a wonderful way to start the New year 2018. “Queer up your New year
2018 by AEGEE-Utrecht was well organised with fine work, excellent planning and realistic
scheduling to provide a pleasant time for the participants during the event. The event started with a
city tour then visiting museums and Dom tower helped us to understand the glimpse of Dutch
culture & Architecture. The event was also packed with unique activities such as partying in a Gay
bar, silent disco (most catchy activity of the event ), watching a movie “Die mitte der welt” (about a
gay love story ) and taking a dive in the North sea to celebrate the New year in a Dutch way. I
believe that LGBT discussion session in the event had made a huge impact on participants by
shattering our stereotypical view on LGBT community and educating about bringing the awareness
on the rights that have been denied to this community in various part of the world. Finally Kudos to
all the organisers for consigning such a wonderful experience and I would highly recommend this
event for all AEGEEans to queer up your next New year.

Jeroen, Midnight Kissing in Paris (AEGEE-Paris):

If the group is great, then there is nothing that can turn an event into a bad event, but if the group is fantastic, the programme is great, and the organisers and helpers are the best, then the event is one to never forget!
NYE Paris was the best European Event I’ve ever had, let me tell you why.
Paris is a huge city, and we could fill the whole 5 days with city tours, which we didn’t. The Organisers&helpers showed us all the great places of Paris: Montmartre, Moulin Rouge, Notre Dame, Louvre, La tour Eiffel and Lafayette.
Apart from the city tours we had the chance to taste the french cuisine, some of them made by the organisers themselves, we learned the French slang words for hello, girlfriend, boyfriend, brother, sister and more. We had a workshop “how to flirt like a Parisian” and we had many objectives and tasks which we had to fulfill during the week. In the evenings I’ve seen the most diverse parties ever in one event. From clubs to underground scene concerts, from boat parties at New Year’s Eve to European Night, everything was there. Big hugs and midnight kisses to all the wonderful people of NYE Paris, you were the best <3

Leuven is leven (Novemberreis)

Het was eind november, het zou een onheilspellend weekend worden met slecht weer. Dat liet ons niet tegenhouden! We zijn met in totaal 23 lieve mensen op een epische reis geweest naar onze zuiderburen. Vrijdag zijn we in twee groepen op weg gegaan naar Leuven, één groep vertrok al om 2 uur en de ander rond half 6. De middaggroep had al eventjes kunnen genieten van de mooie gebouwen in Leuven en heeft lekkere Belgische friet gehaald. Dit was wel erg slim want het avondeten die dag was pas rond 10 uur. Na het avondeten zijn we nog de kroegen ingegaan en hebben we een erg leuke avond gehad. Tijdens deze avond zijn we bekend geworden met de echte Leuvense uitgaanscultuur. Barretjes en clubs zoals “De Giraf” en “Barvista” zijn hierbij langsgegaan.

Zaterdagochtend hadden we afgesproken met onze vrienden van AEGEE-Leuven, we hadden afgesproken bij het station en rond 11 uur konden we beginnen met de stadswandeling die zij ons zouden geven. Deze stadswandeling was erg gezellig en interessant, rond lunchtijd waren we hiermee klaar en zaten we met ieder een mok chocolademelk op te warmen in een café. ‘s Middags hebben we even vrije tijd gehad voordat we doorgingen naar de bierbrouwerij van Leuven: Artois. Hier hebben we ons verbaasd over de grote van deze brouwerij, na de rondleiding hebben we nog kunnen nagenieten met een lekker biertje van Artois. Na de bierbrouwerij zijn we in wat kleinere groepen uiteengevallen met het idee ‘s avonds elkaar weer te ontmoeten in een van de cafeetjes. Dit was een hele leuke avond waarop we uiteindelijk met iedereen, ook onze vrienden in Leuven, bij elkaar waren.

Zondag stond er niks meer op de planning en de meesten zijn meteen vanuit Leuven naar huis gegaan, een kleine groep is daarentegen nog in Antwerpen wezen lunchen en rondkijken. Ze hebben nog even kunnen profiteren van de feit dat ze nog in België zaten. Al met al was het een hele leuke reis die we niet gauw zullen vergeten. Hopelijk zijn er de volgende keer net zoveel mensen om er weer net zo een leuke tijd van te maken.

[picture follows soon]

By: Lars van Roemburg

De liftreis naar Leipzig

Liftreis Leipzig
Met een groep, waarvan zes van de zeven lifters uit hbo’ers bestond zou deze schoolexcursie naar Leipzig al op maandagavond beginnen. Op het AEGEE kantoor gaf namelijk de ervaren lifter Thijs Jacobs van AEGEE Köln al zijn geheimen prijs tijdens een spoedcursus liften voor beginners. Thijs, heel erg bedankt voor de tips voor een succesvolle reis!
Vrijdagochtend begonnen de drie groepen de lange, maar gratis tocht naar die Heimat. De groep van Kees, Irini en Rick had moeite om Nederland uit te komen, maar dat compenseerden ze door de leukste liften te pakken. Zo mochten ze mee in een rommelige camper, een vrachtwagen (of LKW, zoals die Duitsers dat zo leuk zeggen) en leerden ze het leven beter waarderen, zodra ze de dood recht in de ogen keken in de auto van Sonja.
Rond elf uur ’s avonds kwamen Sofie en Niels in Leipzig aan en namen ze de tram richting het hostel. In de stad viel gelijk de alternatieve sfeer op: elk gebouw zat onder de graffiti en zo hier en daar liep een jonge punker met een flinke hanenkam. Echter, zouden Thorben en Maike en team Sonja de stad niet meer halen voor het eind van de dag.
De volgende ochtend was iedereen aangekomen en besloten Sofie en Niels de Free Walking Tour te doen. De hele stadsgeschiedenis kwam langs en er werden nieuwe feitjes opgedaan.
Wist je dat… Leipzig de snelst groeiende stad van Duitsland is? Veel jonge gezinnen met kinderen trekken massaal naar de stad, maar de huurprijzen blijven ongelofelijk laag.
De middag werd gevuld met een bezoek aan het indrukwekkende Völkerschlachtdenkmal, het grootste oorlogsmonument van Europa. Het herdenkt de Slag bij Leipzig van 1813, waarbij Napoleon werd verslagen. Met bijna 100 meter hoog torent het boven de stad uit met een prachtig uitzicht over het Saksische landschap.
’s Avonds was het dan tijd voor het tweede hoogtepunt van het weekend: Duits eten. Het schnitzelparadijs waar we zaten had keuze uit wel meer dan vijftig soorten schnitzels. Ook de vega’s onder ons waren uitzinnig met krokante tofu-, bloemkool-, en kaasschnitzels.
Zondag was het weer tijd om naar Nederland terug te keren. Nu we al ervaren lifters waren geworden, was de terugreis een makkelijke aangelegenheid vol goede gesprekken met Duitsers over de verkiezingen en Oost-Duitsland.
Es war schön!

Koesino

Na het denderende succes van het eerste Koesino nodigt de #DoeKoeCom je uit voor het tweede Koesino! Op donderdagavond 28 september opent het Koesino haar deuren bij The Hangout voor een ouderwets avondje poker, blackjack, verschillende kaartspellen en een open bar met cocktails! Wil jij met alle koele doekoeprijzen naar huis of kom je gewoon om te koekeloeren en te genieten van de open bar? Schrijf je in ieder geval snel in via de link hieronder en vergeet je mooiste smoking of avondjurk niet.

Inschrijven kost €22,50 euro (nier-leden €25) en daar krijg je een heleboel voor terug:
– Toegang tot het exclusieve Koesino, inclusief fiches
– Open bar (inclusief cocktails, shots, alles van de kaart!)
– Hapjes
– De kans om mooie prijzen te winnen

Schrijf je nu snel hier in, want vol=vol!

Liftreis naar Praag!

Als AEGEE lid en student heb je natuurlijk bepaalde principes. Eentje is dat je tijdens een lang weekend op reis wil. Een andere is dat je natuurlijk niet wilt betalen voor de reis. Zonder dat er complexe wiskunde aan de pas komt, kunnen deze twee zaken worden opgeteld en krijgt men een geweldig liftweekend naar Praag.
8 reislustige mensen legden 920 kilometer af om in gemiddeld anderhalve dag in het hostel aan te komen. Dit hostel had helaas geen zwembad, privé badkamer en buitenkeuken, maar was voor de prijs die we betaald hadden schappelijk.
Op dag 1 hadden we een extra lange citytour van 4 uur waardoor we al meteen een hele hoop gezien hadden. Na het eten stond er een kroegentocht op de planning en niet zomaar eentje. Nee, de Mother of all pubcrawls behoorde tot de avondplanning waar je een uur lang gratis kon indrinken, 3 bars bezocht en eindigde in een club van vijf verdiepingen.
Een beetje brak gingen we bij een restaurantje ontbijten waar de obers ons nog zuurder aankeken dan de vers geperste sinaasappelsap die geserveerd werd. Daarna bezochten we een speelgoedwinkel met een glijbaan van de eerste naar de BG, een draaimolen en een levensgrote Ironman. Niet iedereen kon dat waarderen dus splitste de helft van de groep om een synagoge te bezoeken. Voor de rest van de dag hebben we niet veel uitgevoerd en zijn we opzoek gegaan naar het traditionele soep-in-brood avondmaal. In een restaurantje hadden ze die geweldige soep, die geserveerd werd door een geweldige ober die ons ook gratis dingen voorschotelde. In de avond hebben we nog een te hilarisch kaartspel genaamd “Mau” gedaan met een local. Een erg geslaagde liftreis!