Disputen archief

Unibrouw

Unibrouw was het brouwersdispuut van AEGEE-Delft. Meerdere keren per jaar kwam dit gezelschap samen om een gerstenatje te produceren waar je U tegen zegt. Deze U (van Unibrouw) kan vele betekenissen hebben. Uitstekend of uniek, maar soms ook unilateraal of helaas zelfs urinair. Desondanks wordt er altijd genoten dan wel genuttigd. Naast het produceren van vloeibaar goud werden er ook talloze open activiteiten georganiseerd die met bier te maken hadden. Denk in de richting van brouwerijbezoeken, bierfondues en proeverijen. Het hoogtepunt van het jaar was de niet nu niet meer traditionele Eurovision-bierproeverij, een uiterst kakofonische avond waarbij de wonderbaarlijke optredens aanschouwd worden onder het genot van een brouwsel uit de desbetreffende landen.

Leve de man die het bier uitvond.

Heerendispuut Semper Florens

AEGEE-Delft is een vereniging vol roemrijke, illustere tradities. Heerendispuut Semper Florens nam het op zich om deze geplogenheden hoog te houden. De visie is dat hierin het fundament van de vereniging ligt. Eenieder zal onderkennen dat enkel een gedegen besprenkelde ondergrond tot luisterrijke bloei zal leiden.

Om de AEGEE-Delftsche, geroemde positie van Europa’s kleermaker te handhaven zal men de Heeren van Semper Florens steevast ordentelijk, doch fleurig, uitgedost tegen het lijf lopen. Hij, die Hendrik ontwaart, schroomt niet om een van de Heeren aan te klampen. Zonder enige weifeling zal er een das om zijn hals gelegd worden. Enkel op deze wijze zal hem het blonde gerstenat hemels rieken.

Een ceremonieuze festiviteit zal immer ingeluid worden met een lekkernij naar grootmoeders receptuur. Deze bete staat bol van groei, bloei en fleur en zal eenieder behagen. Natuurlijkerwijs mag het dispuuts trots niet ontbreken. Alle glorie van de avond komt tezamen bij de hommage aan Het Calix. Het Calix levert het broodnodige nat om de bloeitijd aan te laten breken.

Voor het verwerven van volkomen impressie van Heerendispuut Semper Florens is men volgaarne gegeerd om aan een open activiteit deel te hebben. Daarenboven zijn de Heeren gemeenlijk genaakbaar op een borrelavond.

Zandstorm

Er zijn liederen die een zekere emotie teweeg brengen bij de dronken luisteraar. De kroeg staat schouder aan schouder en zingt luidkeels. In Amsterdam is dit Bloed, Zweet en Tranen. In Utrecht is het Piano Man. In Leiden is het Lalala Leiden en het Theelied van Tante Theemuts. Bij het horen van deze liederen denken we aan de goede oude tijd zonder de problemen van vandaag of de kater van morgen.

Op een borrel in Oktober 2013 kwam enige tijd na twaalven een lied langs waarvan we meteen doorhadden dat dit ‘m was. Ons nummer uit de goede oude tijd. De goede oude tijd waarin memes nog over dieren gingen en niet over depressie. De tijd dat je geen moeite had met kiezen op Netflix, maar gewoon dezelfde aflevering Totally Spies voor de vijf miljardste keer keek. De tijd van buitenspelen tot het donker werd, schaatsen in de winter. De tijd dat talentenjachten nog gingen om keihard afgaan in de voorrondes. Dat toen de grofste Sinterklaas grappen nog gingen over z’n zak en niet z’n slavernijverleden. De tijd dat je met een kater de kat van de buren bedoelde in plaats van de driedaagse lijdensweg na een avondje meters, wat vroeger gewoon een lengtemaat was, overigens.

Darude doet ons allemaal even terugdenken. Daar drinken we op. Dududududu!

Papillon

Lang, lang geleden besloot een groepje dames dat in de koude, harde, mannelijke wereld van Delft je soms wel wat vrouwelijke steun kan gebruiken. Mannen snappen natuurlijk niets van cocktails, high tea’ en, samen naar de badkamer gaan of ons maandelijks ongemak. Net als dat wij niets snappen van het alfabet boeren, staand plassen, spuugwedstrijdjes of … Een paar jaar geleden, op een zonnige middag in mei, kwamen wij dus bij elkaar met thee en koekjes om eens gezellig te filosoferen over wat vrouwelijkheid is. De rest is geschiedenis en het damesdispuut is geboren!

Met 7 meiden waren we geen groot dispuut, maar wel hecht. Met een vlinder in Eindhoven en nog een in Pernis vinden we nog steeds tijd om samen te lunchen, wijn te drinken, te koken en heel veel te kletsen. Daarnaast houden we van (Halloween)feestjes, Koningsnacht en kerstdiners en zijn er altijd leuke verhalen over onze avonturen.

nl_NL