AEGEE-Europe

AEGEE is niet alleen in Delft: wij hebben meer dan 13000 leden in 161 zusterverenigingen verspreid over heel Europa, van Gran Canaria tot Moskou en van Yerevan tot Stockholm. AEGEE-Europe streeft naar een democratisch, divers en grenzeloos Europa. Via AEGEE kunnen jongeren een actieve rol in de Europese maatschappij spelen. AEGEE brengt Europa dichter bij jongeren en jongeren dichter bij elkaar, wat leidt tot wederzijds begrip en betere samenwerkingen. Natuurlijk is er ook veel ruimte voor ontspanning, uitwisselingen en feesten. Een van de grootste projecten van AEGEE is de Summer University: een uitwisseling in de zomer waarbij je twee weken lang met een groep van 30 geweldige AEGEEërs de tijd van je leven beleeft, georganiseerd op meer dan 70 plekken in Europa. Bij AEGEE ontmoet je de leukste mensen en maak je vrienden voor het leven.

Wil je ook meedoen? Kijk hier welke evenementen er de komende tijd worden georganiseerd binnen AEGEE-Europe. Via onze nieuwsbrief houden wij leden op de hoogte van toekomstige evenementen. Voor vragen kan je altijd bij het bestuur terecht op kantoor of tijdens onze activiteiten, of stuur ons een mailtje via board@aegee-delft.nl.

Evenementen

  • Agora: de halfjaarlijkse ledenvergadering van AEGEE waar honderden leden van de locals uit heel Europa samenkomen om te beslissen over het werk van AEGEE-Europe en degenen die voor dat werk verantwoordelijk zijn te verkiezen en controleren.
  • European Planning Meeting (EPM): een jaarlijks evenement waarbij de thematische jaardoelen van AEGEE worden opgesteld en waar workshops en discussies over een bepaald thema worden georganiseerd.
  • Network Meeting (NWM):11 halfjaarlijkse evenementen waar leden van (voornamelijk nabijgelegen) locals samenkomen om discussies en trainingen te volgen en samen te denken over relevante onderwerpen voor het werk van AEGEE.
  • Regional Training Course (RTC): trainingsevenement om je vaardigheden te ontwikkelen.
  • Summer University (SU): georganiseerde zomerreizen met thema’s als (lokale) cultuur, taal of natuur samen met 30 andere Europeanen op meer dan 70 plekken in Europa.
  • New Year’s Events (NYE) en Winter University (WU): verschillende evenementen in de kerstvakantie bij AEGEE locals door heel Europa.

Het doel
AEGEE is de grootste studentenvereniging van Europa. AEGEE streeft naar een democratisch, divers en grenzeloos Europa. Als een maatschappelijke en politiek onafhankelijke organisatie staat AEGEE open voor alle studenten uit alle disciplines en achtergronden. Sinds 1985 bij de oprichting in Parijs is AEGEE gegroeid tot een netwerk van 13000 studenten, aanwezig in 160 steden in 40 landen. Via activiteiten, workshops en evenementen motiveren we studenten en jongeren in Europa om een actieve rol in de samenleving te nemen. Bij AEGEE ontmoet en werk je samen met vele like-minded studenten en zijn er vele leermogelijkheden. Ook is AEGEE een representatief orgaan naar hogere posities in Europa. AEGEE brengt Europa dichter bij studenten en jongeren.

Meer informatie over AEGEE-Europe en de evenementen vind je op de AEGEE-Europe website en Members Portal.

nl_NL