Agora

De Agora is de ledenvergadering van AEGEE-Europe. Gedurende vier à vijf dagen komen er zo’n 700 studenten vanuit het hele netwerk bij elkaar om de gang van zaken binnen het Europese netwerk te bespreken, mee te doen aan workshops en nieuwe leden te verkiezen voor het bestuur of een van de vele commissies en werkgroepen van AEGEE-Europe. Gelukkig is het niet alleen vergaderen, maar zijn er ‘s avonds ook fantastische themafeesten en heb je genoeg tijd om bij te praten met je vrienden uit Europa of om nieuwe mensen te leren kennen. Elk jaar zijn er twee Agora’s: De Spring Agora en de Autumn Agora.

Deelnemers
Er zijn drie verschillende soorten deelnemers aan de Agora: Delegates, Envoys en Visitors. Elke local mag drie delegates aandragen die spreek- en stemrecht krijgen. Daarnaast bestaat de afvaardiging van locals uit visitors. Visitors hoeven niet overal aanwezig te zijn maar kunnen wel alles volgen. Daarom is het een goede rol voor als je voor het eerst naar een Agora gaat. Envoys zijn afgevaardigden van verschillende organen van AEGEE-Europe die geacht zijn aanwezig te zijn, zoals leden van Commissions of Working Groups.

Inhoud
Naast verkiezingen, statutenwijzigingen en moties zijn er ook een hoop leuke trainingen en uitwisselingen van ideeën tussen locals. Het is leuk om hier heen te gaan als je een visitor bent. Hier leer je heel veel nieuwe dingen die je zelf kunt toepassen in je eigen local. ‘s Avonds is er een sociaal programma waar je al je mede-AEGEEërs kunt leren kennen tijdens de themafeesten of de European Night.

Agora for newbies.

nl_NL