ReisCom

Reizen en AEGEE zijn natuurlijk onlosmakelijk verbonden, en een van de grote voordelen van lid zijn is dan ook dat je kan deelnemen aan de vele (goedkope) reizen die door het jaar heen worden georganiseerd. De Reiscom organiseert reizen die geen lift- of wintersportreizen zijn. Wat voor reizen dit zijn kan de commissie zelf bepalen; een culturele reis naar Istanbul, een roadtrip naar Zweden of lekker luieren op een strand in Portugal, alles is mogelijk. Ook wordt er geprobeerd zoveel mogelijk gebruik te maken van het exceptionele netwerk dat AEGEE ons biedt in Europa door contact te zoeken met andere AEGEE locals in de steden waar we naartoe willen. Zo kunnen we bijvoorbeeld vaak gehost worden waardoor de reis lekker goedkoop blijft, en kunnen de ‘locals’ ons de beste plekjes laten zien in hun thuisstad.

De ReisCom kent normaal gesproken vijf verschillende functies; de voorzitter leidt de commissie en houdt overzicht over de planning en taken, de secretaris gaat over de notulen en correspondentie met andere locals of andere partijen binnen en buiten de vereniging, de penningmeester gaat vanzelfsprekend over de financiële zaken, en stelt de begroting op voor elke reis, de commissaris logistiek gaat over de logistieke planning van de reis, en ten slotte regelt de commissaris PR de promotie van de reis binnen de vereniging.

Als lid van de ReisCom lever je een belangrijke bijdrage aan de vereniging, maar zelf kun je er ook veel van leren. Denk bijvoorbeeld aan organisatorische, financiële of communicatieve vaardigheden.

Heb je interesse in de ReisCom of wil je meer weten, stuur dan een mailtje naar reiscom@aegee-delft.nl!

nl_NL