Wintersport 2022

Na twee lange jaren was het dan eindelijk zover: na al het plannen, voorbereiden en verheugen kon de bus naar het mooie Frankrijk vertrekken voor de, naar mijn mening, allerleukste reis die AEGEE-Delft organiseert, de skireis.
Na een, hoewel gezellig, toch wel lange busreis arriveerden we om 9 uur in de sneeuw van het prachtige skigebied van La Plagne, in Belle Plagne om precies te zijn.

Het mooiste aan de skireis is toch wel dat iedereen een andere invulling geeft aan hoe deze ervaren moet worden. Waar de een als skifanaat om negen uur op de piste te vinden is, pauzeert in de gondel en de high score op de ski tracker probeert te verbreken, is de ander ervan overtuigd dat men de piste het best ervaart met een glas rosé op het terras. Door de combinatie van deze totaal verschillende persoonstypes krijgt elk reisgezelschap toch een prettige variatie van mensen, wat dit juist zo’n interessante ervaring maakt. Zelf ben ik meer het eerste stereotype dan het tweede, hoewel een biertje op het terras er ook altijd wel in gaat.

Nog meer ben ik van het ontdekken tijdens de skireis: op avontuur door het skigebied op zoek naar de mooiste plekjes, om je vervolgens voor te nemen om daar nog zeker een keer terug te komen, en dat vervolgens niet doet omdat het toch wel heel erg uit de route ligt. Maar juist daarvoor is wat dit skigebied toch wel een optimale locatie voor de echte AEGEEer: op avontuur gaan kon hier goed. Zo goed zelfs, dat sommigen zich zo verloren hadden in het skiën dat ze de laatste lift miste. Maar ook dat maakt een skivakantie.

Al met al een skireis om over naar huis te schrijven. Ook al ging niet alles goed, waren de biertjes 7 euro en stond je soms in de sneeuwstorm in de rij voor de sleeplift, heb ik me een week lang erg met jullie vermaakt. Want oh wat had ik dit gemist.

Geschreven door Joris Leeuwerik

en_GB