European School on Leadership Delft

European School
European School on Leadership Delft

Tussen 20 en 24 november jongstleden was het dan, het Europese evenement over leiderschap in Delft. In de maanden voorafgaand aan het event hebben Tommy, Jayme, Marlijn en ik ons bezig gehouden met de planning, de logistiek, de trainers en de miljoenennota die uiteindelijk het budget van het evenement werd. Nee hoor, dat valt best mee, er gingen geen miljoenen om in het evenement, maar door het Universiteitsfonds en een Europees fonds hebben we ons wel minder druk hoeven maken over sommige kostenposten.
Daarnaast was dit evenement erg speciaal, je kent de locale evenementen waarschijnlijk wel, waar ‘s een keer een AEGEE’er van een andere local aanwezig is. Velen van ons zijn ook naar Show Your Colour gegaan, een event waar veel andere AEGEE’ers waren. Echte European Events hebben AEGEE’ers vanuit het hele netwerk, maar dit event sloeg alles! Gezien we, vooral de trainers, ook contact hebben gelegd met andere studentenorganisaties die binnen Europa zitten zoals EESTEC, BEST en AIESEC.
Hierdoor konden we tijdens het evenement de echte AEGEE spirit laten resoneren met de non-AEGEE’ers van het evenement.
Het event bestond uit 4 dagen aan trainingen over het ontwikkelen en vinden van leiderschapskwaliteiten. Door middel van verschillende workshops kregen de deelnemers de kans om hun innerlijke leider te vinden en te ontwikkelen. Voorbeelden van trainingen zijn tijdmanagement, hoe geef je feedback en hoe leid je een team.
Overdag als de trainers de deelnemers dingen leerden over bijvoorbeeld tijdmanagement, hoe je feedback geeft en hoe je een team leidt, waren wij als organisatoren vooral bezig om het evenement zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dit kwam vooral neer op eten koken, heel veel eten koken, en daarom ook veel eten halen bij de supermarkt!
Door de drukte bij X, Sport en Cultuur, moesten we hierdoor bijvoorbeeld tijdens een Indisch lichtjesfeest koken en moest er 4 kilo tomaten gepureerd worden voor een middagsoep.

In de avonden namen wij het stokje over van de trainers en gingen wij de deelnemers leren wat er zo mooi is in Delft.
Zo hebben Tommy en Jayme samen een City Tour gegeven in de avond, die niet op elk punt even accuraat was, hebben we de Kurk van binnen laten zien en zijn we op vrijdagavond met 4 van de deelnemers bij een huisfeest geëindigd in de Korvezeestraat waar er voor de niet-Nederlanders een hele nieuwe wereld open is gegaan qua feesten.
Het was een geweldige tijd en een geweldig team om mee te werken, daarnaast kan ik iedereen aanraden om in ieder geval een keer mee te helpen bij een Europees evenement. Denk bijvoorbeeld aan de Summer University die deze zomer georganiseerd wordt!
Hier een speciaal bedankje aan Elitsa voor het bijstaan van ons met het Europese fonds!

Jeroen Roseboom

nl_NL
en_GB nl_NL