Kerstmarktreis Keulen en Aachen

In het weekend van 30 november tot 2 december gingen we met in totaal 14 kerstmutsen sterk op reis onze oosterburen, om daar eens goed de kerstsfeer van de kerstmarkten te proeven.

De reis begon voor de meeste van ons op vrijdagavond met een lange maar gezellige treinreis naar Keulen. Gijs, Maarten en Eline waren zo dapper om ‘s middags naar Keulen te liften, dus die konden al eventjes genieten van Keulen. In Keulen konden de meeste van ons gehost worden door enkele AEGEE leden daar, wat natuurlijk erg aardig van hen was! Na snel onze bagage gedropt te hebben, doken we al snel een cocktailbar in. Een paar hosts van ons dronken gezellig een cocktail met ons mee!

De zaterdagmiddag hadden we vooral gevuld met het bezoeken van de kerstmarkten. Dat houdt vooral in: de kraampjes langs gaan, en zoals echte nederlands vooral kijken, en niet kopen. Hierbij kan bratwurst en glühwein (specials) natuurlijk niet ontbreken! Twee leden van AEGEE-Keulen liepen gezellig met ons mee en konden ons de leukste plekjes van de kerstmarkten laten zien. Later op de dag hebben we nog een bezoekje gepleegd aan de prachtige dom van Keulen.

Eind van de middag gingen we dan richting Aachen. Eenmaal in Aachen hebben we na lang lang zoeken uiteindelijk een leuke bar gevonden waar we een drankje of twee dronken. Het was nog best moeilijk om een plekje te vinden die 1 niet compleet dood was en 2 nog plek had voor ons. De zaterdagavond hebben we uiteindelijk dansend afgesloten tot in de late uurtjes. Na lekker uitgeslapen te hebben, hebben we zondag nog de kerstmarkt van Aachen bezocht. Ook al is Aachen wat kleiner dan Keulen en heeft het eigenlijk maar 1 kerstmarkt was er toch genoeg te ontdekken! Na Aachen ontdekt te hebben was het alweer tijd om terug naar Delft te gaan. In de trein konden we, tussen het slapen door, terugkijken op een geslaagde reis!