Leuven is leven (Novemberreis)

Het was eind november, het zou een onheilspellend weekend worden met slecht weer. Dat liet ons niet tegenhouden! We zijn met in totaal 23 lieve mensen op een epische reis geweest naar onze zuiderburen. Vrijdag zijn we in twee groepen op weg gegaan naar Leuven, één groep vertrok al om 2 uur en de ander rond half 6. De middaggroep had al eventjes kunnen genieten van de mooie gebouwen in Leuven en heeft lekkere Belgische friet gehaald. Dit was wel erg slim want het avondeten die dag was pas rond 10 uur. Na het avondeten zijn we nog de kroegen ingegaan en hebben we een erg leuke avond gehad. Tijdens deze avond zijn we bekend geworden met de echte Leuvense uitgaanscultuur. Barretjes en clubs zoals “De Giraf” en “Barvista” zijn hierbij langsgegaan.

Zaterdagochtend hadden we afgesproken met onze vrienden van AEGEE-Leuven, we hadden afgesproken bij het station en rond 11 uur konden we beginnen met de stadswandeling die zij ons zouden geven. Deze stadswandeling was erg gezellig en interessant, rond lunchtijd waren we hiermee klaar en zaten we met ieder een mok chocolademelk op te warmen in een café. ‘s Middags hebben we even vrije tijd gehad voordat we doorgingen naar de bierbrouwerij van Leuven: Artois. Hier hebben we ons verbaasd over de grote van deze brouwerij, na de rondleiding hebben we nog kunnen nagenieten met een lekker biertje van Artois. Na de bierbrouwerij zijn we in wat kleinere groepen uiteengevallen met het idee ‘s avonds elkaar weer te ontmoeten in een van de cafeetjes. Dit was een hele leuke avond waarop we uiteindelijk met iedereen, ook onze vrienden in Leuven, bij elkaar waren.

Zondag stond er niks meer op de planning en de meesten zijn meteen vanuit Leuven naar huis gegaan, een kleine groep is daarentegen nog in Antwerpen wezen lunchen en rondkijken. Ze hebben nog even kunnen profiteren van de feit dat ze nog in België zaten. Al met al was het een hele leuke reis die we niet gauw zullen vergeten. Hopelijk zijn er de volgende keer net zoveel mensen om er weer net zo een leuke tijd van te maken.

By: Lars van Roemburg

nl_NL
en_GB nl_NL