Liftreis naar Praag!

Als AEGEE lid en student heb je natuurlijk bepaalde principes. Eentje is dat je tijdens een lang weekend op reis wil. Een andere is dat je natuurlijk niet wilt betalen voor de reis. Zonder dat er complexe wiskunde aan de pas komt, kunnen deze twee zaken worden opgeteld en krijgt men een geweldig liftweekend naar Praag.
8 reislustige mensen legden 920 kilometer af om in gemiddeld anderhalve dag in het hostel aan te komen. Dit hostel had helaas geen zwembad, privé badkamer en buitenkeuken, maar was voor de prijs die we betaald hadden schappelijk.

Op dag 1 hadden we een extra lange citytour van 4 uur waardoor we al meteen een hele hoop gezien hadden. Na het eten stond er een kroegentocht op de planning en niet zomaar eentje. Nee, de Mother of all pubcrawls behoorde tot de avondplanning waar je een uur lang gratis kon indrinken, 3 bars bezocht en eindigde in een club van vijf verdiepingen.

Een beetje brak gingen we bij een restaurantje ontbijten waar de obers ons nog zuurder aankeken dan de vers geperste sinaasappelsap die geserveerd werd. Daarna bezochten we een speelgoedwinkel met een glijbaan van de eerste naar de BG, een draaimolen en een levensgrote Ironman. Niet iedereen kon dat waarderen dus splitste de helft van de groep om een synagoge te bezoeken. Voor de rest van de dag hebben we niet veel uitgevoerd en zijn we opzoek gegaan naar het traditionele soep-in-brood avondmaal. In een restaurantje hadden ze die geweldige soep, die geserveerd werd door een geweldige ober die ons ook gratis dingen voorschotelde. In de avond hebben we nog een te hilarisch kaartspel genaamd “Mau” gedaan met een local. Een erg geslaagde liftreis!