Edit

AEGEE-Europa

Scroll naar beneden voor de agenda met Europese evenementen

Informatie

o European Planning Meeting (EPM)
o Agora
o Network Meetings (NWM)

Het Doel

AEGEE is de grootste studentenvereniging van Europa. AEGEE streeft naar een democratisch, divers en grenzeloos Europa. Als een maatschappelijke, politiek onafhankelijke en non-profit organisatie, AEGEE is open voor alle studenten en jonge studenten uit alle disciplines en achtergronden. Sinds 1985 bij de oprichting in Parijs is AEGEE gegroeid tot een netwerk van 8000 studenten, aanwezig in 170 steden in 40 landen door heel Europa. Door activiteiten, motiveren we studenten en jonge mensen in Europa om een actieve rol in de samenleving te nemen. Wij creëren de ruimte voor dialoog en leermogelijkheden en functioneren als een representatief orgaan naar hogere posities in Europa. AEGEE brengt Europa dichter bij de jongeren.

Hier kun je meer informatie vinden over AEGEE-Europa!

Hoe kun jij bijdragen?

Er zijn meer dan 20 groepen in AEGEE waar je actief in deel kunt nemen. Van werkgroepen en interessegroepen tot commissies. Van al deze groepen is er altijd wel iets waarin jij geïnteresseerd zou kunnen zijn. Dus wil je iets voor AEGEE doen wat je leuk vindt en samen met studenten uit heel Europa daaraan werken? Dan kun je hier, hier of hier meer informatie vinden.

Europese evenementen

Elk jaar worden er heel veel Europese evenementen georganiseerd. Deze evenementen worden door heel Europa gehouden. Naast de statutory events zoals de Agora zijn er bijvoorbeeld ook genoeg Network meetings en trainingen waaraan je deel kunt nemen. Klinkt dit allemaal wat te serieus voor je? Geen probleem! Kijk dan bijvoorbeeld naar Summer Universities of New Years Events. In deze kalender staan alle evenementen die dit jaar zullen worden georganiseerd.

Intranet

Om je in te schrijven voor Europese evenementen heb je meestal een intranet account nodig. Je kunt er hier eentje aanmaken. Zodra je een account hebt gemaakt zal het bestuur je applicatie goedkeuren. Daarna kun jij je voor elk evenement van AEGEE inschrijven!

aegee-structure-update-1