Edit

Over AEGEE

Hoi avontuurlijke student
AEGEE-Delft is een veelzijdige studentenvereniging die studenten op allerlei manieren de mogelijkheid biedt om zichzelf te ontwikkelen in Delft naast hun studie.
AEGEE-Delft is een studentenreisvereniging met zusterverenigingen door heel Europa, allemaal onderdeel van het netwerk AEGEE-Europe. Daarnaast onderhoudt AEGEE-Delft en (mede)organiseert AEGEE-Delft activiteiten voor een aantal sociale projecten zoals Summer Universities, het Language Tandem Project, ATHENS en de “Week van Europa” (deze linken door naar de onderkant van deze pagina waar de projecten worden uitgelegd).

 

In het kort
De kern van AEGEE-Delft bestaat uit circa 200 studenten die avontuurlijk, reislustig en leergierig zijn, brede interesses hebben en zoeken naar gezelligheid, verbreding tijdens hun studie en een plek zoeken waar ze zich thuis kunnen voelen.

AEGEE-Delft heeft zowel activiteiten binnen Delft als door heel Europa heen. Eén van de activiteiten binnen Delft is onze wekelijks diner overgaand in een borrel. Dit diner en deze borrel staan centraal binnen AEGEE-Delft en is dé plek om de andere leden te leren kennen, ervaringen te delen en activiteiten op te zetten.

AEGEE-Delft heeft geen ontgroening, maar wel een introductieprogramma in september waar nieuwe leden AEGEE-Delft en de huidige leden leren kennen.

 

Reizen
AEGEE-Delft organiseert door en voor haar leden zo’n 6 tot 8 reizen per jaar, van korte weekendreizen tot reizen van wel twee weken lang. De reizen kunnen van liftend naar de bestemming tot een geheel verzorgde reis zijn.
Deze door leden georganiseerde reizen gaan vaak naar andere steden in Europa waar zusterverenigingen zitten, om zo de cultuur van dat land en de plaatselijke studenten te leren kennen. Meestal organiseren deze studenten een activiteit in hun stad. Ook gaan we ‘s avonds vaak uit met de plaatselijke studenten.

Bestemmingen van het jaar 2017-2018 waren:
Leipzig – Leuven – Zagreb – Ljubljana – Heidelberg – Mannheim – Brussel – Bamberg – Venetië – Milaan – Turijn – Passau – Yerevan – Kraków

 

AEGEE-Europa
AEGEE-Delft maakt onderdeel uit van een groot Europees netwerk, AEGEE-Europe. Dit netwerk heeft zo’n 170 verenigingen in heel Europa met zo’n 8000 leden. Het doel van AEGEE-Europe is om jongeren door heel Europa te verbinden.

Tijdens een Europees georganiseerd evenement heeft dit minimaal de volgende twee gevolgen:

1. tijdens het dagprogramma worden er veel dingen gedaan, afhankelijk van het programma en het evenement worden er: Europese issues besproken en bediscussieerd, gesport, steden en platteland bekeken en/of over de plaatselijke cultuur geleerd door middel van taal, dansen, eten, drinken en nog veel meer!

2. je gaat ‘s avonds uit met een groep van 20, 30, 40, 50 of misschien zelfs honderden Europeanen tegelijk. Je kent de meeste nog niet maar tijdens het uitgaan leer je er een boel kennen en krijg je veel nieuwe vrienden van over heel Europa, ook leer je de verschillende uitgaansculturen kennen die er zijn binnen Europa.

Het netwerk geeft elk lid de kans om de culturen van Europa te leren kennen en zich te verbreden op verschillende gebieden. Kijk voor meer informatie op hun website.
Voor de projecten die AEGEE doet op Europees niveau kun je terecht op deze pagina’s: Projecten, Externe Projecten and Working Groups.

 

Community
Bij AEGEE-Delft kan iedereen zichzelf zijn en is iedereen welkom. Daardoor ontstaat een gevarieerde groep mensen waar iedereen zijn plek kan vinden. Wij maken geen onderscheid op ras of geaardheid, of op politieke of religieuze voorkeur. Ook zijn er geen exclusieve groepen en geen aparte jaarlagen.

 

Activiteiten in Delft
Zoals eerder genoemd is de wekelijkse borrel dé plek om de andere leden te leren kennen, plannen te maken en te praten over van alles en nog wat. Daarnaast kan je ook dansen en feesten als je wilt tijdens onze borrel. Verder worden er door de verschillende commissies buiten de borrel om activiteiten georganiseerd. Van reizen tot spelletjesavonden, cocktailparty’s, European nights, Language cafés en discussieavonden: in Delft is er altijd wat te doen.

 

Ervaring opdoen
Bij AEGEE-Delft zijn er genoeg mogelijkheden om ervaring op te doen. Alle activiteiten worden door onze eigen leden georganiseerd, alle ideeën zijn welkom. Dit geeft je de mogelijkheid om met verschillende mensen samen te werken, verschillende functies en bijbehorende vaardigheden onder de knie te krijgen en je organisatorische vaardigheden te ontwikkelen.

AEGEE-Delft is dé plek om jezelf buiten je studie om te ontwikkelen en ervaring op te doen.

 

Projecten van AEGEE-Delft:

Language Tandem (Website en Facebook pagina)
Talen leren is interessant en om dat te bevorderen is AEGEE-Delft begonnen met het opzetten van het Language Tandem project in Delft. Later is hier DISS aan toegevoegd als mede-organisator.
Bij het Tandem Project zijn er 2 vlakken, 1 van de vlakken is dat je op kan geven welke talen jij spreekt en welke talen je graag wilt leren. Mensen worden in duo’s gekoppeld zodat zij elkaars taal kunnen leren. Het andere vlak is dat AEGEE-Delft samen met DISS activiteiten organiseert op het gebied van talen. Dit kunnen Language café’s zijn, maar ook filmavonden en andere verwante gebieden aan taal. Hierdoor komen studenten van de TU Delft met totaal verschillende achtergronden in contact met elkaar om op een ongedwongen manier van elkaar te leren.

ATHENS (Informatie over het ATHENS Project en Accommodatie tijdens ATHENS in Delft)
Twee keer per jaar wordt er een ATHENS week georganiseerd in Delft door de TU Delft. Tijdens deze weken komen er internationale studenten naar Delft om voor een week lang een vak te volgen aan de TU Delft. Deze internationale studenten willen ook de cultuur van Nederland leren kennen en hebben voor deze week onderdak nodig. AEGEE-Delft verzorgt voor de TU Delft de accommodatie en het sociale programma van de deelnemende ATHENS studenten.

Summer Universities (Website en de Lijst van Summer Universities in 2018)
Summer University is een project van AEGEE-Europe, onze overkoepelende vereniging. Elke zomer worden er tussen de 50 en 80 verschillende Summer Universities georganiseerd door heel Europa.
Deze SU’s hebben een heel scala aan onderwerpen zoals een taalcursus, hoe maak je een film, een cultuurreis door (bv) Georgië, een zeilcursus of een sportieve reis door (bv) Spanje.
Ieder lid van AEGEE kan hieraan meedoen en alle SU’s worden voor en door jongeren/studenten in Europa georganiseerd.

De “Week van Europa” (Website en de Website van AEGEE-Delft in 2014)
Elke 5 jaar worden er verkiezingen gehouden op Europees niveau waar elke staatsburger van de Europese Unie op mag stemmen. De opkomst voor de Europese verkiezingen is altijd erg laag en om bewustzijn te creëren voor het belang van deze verkiezingen organiseert AEGEE-Delft elke 5 jaar een week van Europa met als doel de opkomst voor de parlementsverkiezingen te vergroten en de invloed die die de kiezer heeft op het beleid wat de EU uitvoert te belichten.