Edit

Over AEGEE

Reizen. Dat is wat we doen bij AEGEE-Delft. Of we nu naar Leiden gaan of naar de Zweden, bij ons leer je nieuwe mensen kennen, maak je grenzeloze vrienden in heel Europa en ontdek je steden, natuur en cultuur over heel het continent.

Binnen Delft is AEGEE (Association des États Généraux des Etudiants de l’Europe) een van de kleinere verenigingen, maar het maakt deel uit van het grootste Europese studentennetwerk dat strekt van Turkije tot Noorwegen, en van de Canarische eilanden tot Rusland., In totaal hebben we 13.000 (!) avontuurlijke leden in ongeveer 200 universiteitssteden met een open-minded karakter. We zijn allemaal studenten die maar wat graag door Europa trekken, die open staan om andere studenten te ontmoeten van alle soorten en maten. Wij staan voor een verenigd Europa en zeggen dan ook graag: “[We are] United in Diversity”.

Dit gastvrije netwerk biedt unieke mogelijkheden om landen te ontdekken en te beleven vanuit het oogpunt van de lokale studenten. Zo reizen wij geregeld een weekendje weg met onze bekende liftwedstrijden, maar we leggen ook grote afstanden af – en dat allemaal tegen studentvriendelijke prijzen!

Schrik niet! Reizen is echt niet het enige dat ons bezig houdt. Ook binnen Delft biedt AEGEE-Delft een actief studentenleven. Het open karakter van de vereniging zorgt voor een diverse groep leden, waarmee we allerlei gekke activiteiten en gezellige feestjes organiseren. Naast het wekelijkse diner en borrel op woensdagavond in “De Voorwaarts” (De Nieuwe Haven 5), houden we geregeld een uitgebreid driegangendiner volgens de keuken van een steeds wisselend Europees land. Daarnaast houden we vaak spelletjesavonden, filmavonden en gaan we schilderen met YouTube-schilder Bob Ross. Daarnaast organiseren we fietsnachten, schaatsavonden, workshops, survivaltochten, en heel veel uitjes naar onze “broertjes en zusjes” in de buurt, waaronder AEGEE-Leiden en AEGEE-Utrecht, die minstens even veel organiseren als wij. Het houdt niet op!

AEGEE-Delft onderscheidt zich door een open sfeer en een relatief klein aantal leden, die al gauw een hechte band vormen, wat zorgt voor een persoonlijk karakter. Je kan door heel het jaar lid worden en vrienden op bezoek brengen, die ook mogen meereizen en deelnemen aan activiteiten. We kennen weinig verplichtingen; onze leden kiezen zelf hoeveel tijd ze in de vereniging steken, en tegelijk bieden we veel ruimte om te groeien en je te ontwikkelen, omdat je zelf met ideeën kan komen, activiteiten kan organiseren en deel kan nemen aan commissies, zoals onze Kookt of LiftCom. Het lidmaatschap van €35 per jaar is op zich al goedkoop, en bovendien haal je het er snel uit omdat je als lid korting krijgt op activiteiten.

Als lid van AEGEE-Delft, ben je automatisch lid van AEGEE-Europe. Dat is niet alleen het overkoepelende orgaan dat de vele AEGEE’s in Europa bindt, maar ook een serieuze organisatie die een verschil probeert te maken in Europese beleidsvorming en problematiek. AEGEE is in 1985 ontstaan als een beweging die op kwam voor de rechten van de student, en heeft zich door de jaren ontwikkeld tot een instantie met sterke idealen: uitwisseling van cultuur, betere opleidingen voor studenten, vrijheid, stabiliteit en actief burgerschap. Verder promoten wij ook de mobiliteit van studenten en tolerantie door heel Europa. Door de band die we allemaal hebben met Europa, heeft AEGEE-Europe nog steeds vele congressen, debatten, commissies en ‘working groups’ actief op onderwerpen als ‘Environment & Sustainability’, ‘Inclusion of Minorities’, visa problemen voor reizende studenten in minder ontwikkelde landen, toegankelijkheid voor invalide studenten en conflictzones zoals Azerbaijan of Georgië.

AEGEE-Europe is hiermee ook een politiek platform met vele kansen om te leren, groeien en een verschil te maken, zelfs in het Europees Parlement. Internationale studenten zijn bij AEGEE-Delft ook welkom. Als één van de weinige studentenverenigingen in Delft, brengen we Nederlandse studenten samen met internationale studenten. Wij willen internationale studenten de kans geven om het Delftse studenten leven te ervaren. AEGEE is grenzeloos, letterlijk en figuurlijk. Alles is er mogelijk. Voor de rijkste ervaring van je studentenleven, kom je bij AEGEE-Delft!

Alle AEGEE-locals