Hitchhike trip Leipzig

Met een groep, waarvan zes van de zeven lifters uit hbo’ers bestond zou deze schoolexcursie naar Leipzig al op maandagavond beginnen. Op het AEGEE kantoor gaf namelijk de ervaren lifter Thijs Jacobs van AEGEE Köln al zijn geheimen prijs tijdens een spoedcursus liften voor beginners. Thijs, heel erg bedankt voor de tips voor een succesvolle reis!
Vrijdagochtend begonnen de drie groepen de lange, maar gratis tocht naar die Heimat. De groep van Kees, Irini en Rick had moeite om Nederland uit te komen, maar dat compenseerden ze door de leukste liften te pakken. Zo mochten ze mee in een rommelige camper, een vrachtwagen (of LKW, zoals die Duitsers dat zo leuk zeggen) en leerden ze het leven beter waarderen, zodra ze de dood recht in de ogen keken in de auto van Sonja.

Rond elf uur ’s avonds kwamen Sofie en Niels in Leipzig aan en namen ze de tram richting het hostel. In de stad viel gelijk de alternatieve sfeer op: elk gebouw zat onder de graffiti en zo hier en daar liep een jonge punker met een flinke hanenkam. Echter, zouden Thorben en Maike en team Sonja de stad niet meer halen voor het eind van de dag.
De volgende ochtend was iedereen aangekomen en besloten Sofie en Niels de Free Walking Tour te doen. De hele stadsgeschiedenis kwam langs en er werden nieuwe feitjes opgedaan.

Wist je dat… Leipzig de snelst groeiende stad van Duitsland is? Veel jonge gezinnen met kinderen trekken massaal naar de stad, maar de huurprijzen blijven ongelofelijk laag.
De middag werd gevuld met een bezoek aan het indrukwekkende Völkerschlachtdenkmal, het grootste oorlogsmonument van Europa. Het herdenkt de Slag bij Leipzig van 1813, waarbij Napoleon werd verslagen. Met bijna 100 meter hoog torent het boven de stad uit met een prachtig uitzicht over het Saksische landschap.

’s Avonds was het dan tijd voor het tweede hoogtepunt van het weekend: Duits eten. Het schnitzelparadijs waar we zaten had keuze uit wel meer dan vijftig soorten schnitzels. Ook de vega’s onder ons waren uitzinnig met krokante tofu-, bloemkool-, en kaasschnitzels.

Zondag was het weer tijd om naar Nederland terug te keren. Nu we al ervaren lifters waren geworden, was de terugreis een makkelijke aangelegenheid vol goede gesprekken met Duitsers over de verkiezingen en Oost-Duitsland.

Es war schön!

en_GB
nl_NL en_GB