Wintersport 2020

Vanaf 31 januari tot en met 8 februari organiseerde de WiSpoCom een wintersport trip voor AEGEE-Delft en AEGEE-Utrecht. Op vrijdagavond vertrok een groep van 40 studenten met de bus naar Saint-Sorlin-d’Arves voor 8 dagen aan sneeuw, après-ski en lekker eten, en natuurlijk om te skiën en snowboarden. Van off-piste talenten, tot ‘nog nooit op de piste gestaan’; de groep was erg divers. Sommigen stonden van openings- tot sluitingstijden op de piste, terwijl anderen alleen hun ski’s en boards gebruikten als vervoersmiddel van het ene café naar het volgende restaurant.

Nadat we op zaterdagochtend waren aangekomen, haalden de eerste enthousiastelingen hun materiaal op en gingen ze de bergen in. Er was ook een poging tot wandelen, maar dit hield al gauw op toen we tot onze middels in de sneeuw zakten. Daarom hield het merendeel van de groep het de eerste dag bij het dorp en de restaurantjes verkennen.

Helaas begon de week met teleurstellend weer. Na de eerste regenachtige dag, hadden we een dag van mooi weer, gevolgd door een sneeuwstorm. Gelukkig bestond de rest van de week uit blauwe luchten, waardoor de meesten van ons een lekker kleurtje hebben opgedaan. Naast skiën en snowboarden waren er genoeg andere activiteiten om jezelf te vermaken. Zo gingen we een aantal keren op z’n Frans uiteten met veel kaas, nog meer kaas, wijn en génépy (traditioneel kruidenbitter). Daarnaast waren er dagelijks feestjes in de Yeti bar, waar we de ruimte deelden met België en Virgiel, en we hadden een zwarte piste avond om elkaars huisjes te bezoeken. Op donderdag vonden twee snake-gliss tochten plaats, waarbij je in plaats van op je ski’s of board de berg afging, een slang van aan elkaar bevestigde sleetjes gebruikte. Dit was één van de spannendere en heftigere ervaringen van de week, waarbij de een na de ander uit de ‘slang’ gelanceerd werd. Uiteindelijk werd de week afgesloten met een diner bij de Barock, waarna we voldaan en uitgeput in bus naar huis stapten.

Tessa van Duin

nl_NL